9.3.2015

Venyykö?

Moikka!  Viime viikolla olimme taas Lempäälässä Kari Nevalan valmennuksessa. Valmennus alkoi kello 18.
Torstaina minä en ollut koulussa, sillä meillä oli talviliikuntapäivä. Olisin joutunut keskeyttämään urheilemisen, joten katsoimme tämän olevan tarpeeksi urheilua.. :D

Aloitimme työskentelemään käynnissä. Tein paljon väistöjä ja taivutuksia, rentouttaen Bellariinaa. Bella oli alusta asti aika kuumana.  Ravissa teimme samoja asioita: väistöjä ja taivutuksia sekä ratsastin ravissa eteen ja kiinni.
Minun kamerani oli jäänyt jäljiltäni manuaaliselle, joten iskä ei saanut kuvattua alkua tai hyviä verkkojani, sillä hän yritti löytää kohtaa, mistä sen saa vaihdettua.  :)
Laukassa vaihelimme suuntaa neljä kertaa ja joka vaihdossa Bella vähän ylireagoi... onneksi vain estetunneilla :D
Yritin ratsastaa tammaa mahdollisimman rennoksi.  Olen tehnyt loppuvuodesta saakka töitä vasemman laukan kanssa, sillä Bella oli vasemmasta suupielestä todella kova enkä saanut sitä ratsastettua läpi vasempaan laukkaan ollenkaan. Vasta viime kertojen aikana se on lähtenyt rullaamaan!


Verryttelyhypyt aloitettiin pienelle pystylle hypäten sen molemmista suunnista.  Bella piti koko tunnin kivaa... :D
Seuraavaksi verryttelyyn otettiin mukaan okseri ja jumppalinja.   Ekalla kerralla jumpalle tultaessa Bella ns "kielsi". Se huomasin jo tehtävälle tullessa, että se katsoo ilmeellä, että mikä mahtaa tuo olla.  En reagoinut kieltoon mitenkään/komentanut, sillä  siihen ei ole tarvetta. Mitä siitä, vaikka kieltää kerran 50 senttiselle linjalle, sillä Bella ei tee sitä muuten vain.


Viimeinen tehtävä oli koko postauksen otsikkoon liittyvä.. Esteet nostetiin korkeammaksi ja tulimme linjan viimeisen kerran.  Himmasin koko välin ja etäisyys jäi järkyttävän kauaksi okserilta; hiljaa ja ilman jalkoja... Minä lennän kaulalle ja hetken minusta jo tuntui, että tipahdanko alas.  Mitä mieltä olit?
Onko sinulla käynyt joskus samanlailla kuin viimeisellä hypyllä?
Oletko sinä ollut tällä viikolla valmennuksessa? Mitä teitte?
kommentti kommentista, muistathan linkata blogisi! :)


12 kommenttia :

 1. Kiva postaus ja vähä hurjia noi hypyt, onneksi et tippunu ! :D
  laurajohannaaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Minulle käy melkein aina näin, että kun ollaan tulossa viimeisen kerran isompana, niin onnistun jotenkin pilaamaan lähestymisen :D Käytätkö muuten koko- vai polvipaikkaisia ratsastushousuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D
   Käytän polvipaikkaisia animon grippihousuja, muuten muissa housuissa ei ole mitään paikkoja (ei mokkaa vaan kangaspaikat)
   Mulla on yhdet Animon kokopaikkagripit, mutta ne ovat kuluneet pois, niin niitä en oikein kutsuisi sellaisiksi :D

   Poista
 3. Ai kamala! Mulla nous taas sykkeet 250 ku katoin... :D Itsekin olin viime viikolla estevalkassa ja hypättiin jotain 90-100cm esteitä ja olin ihan kauhusta kankeana. Onneksi on kiltti hevonen joka hyppää ihan joka paikasta eikä pysähdy! Viikonloppuna kisoissa esittelinkin varsin jännittävän reitin yhdelle esteelle mutta yli siitäkin päästiin, onneksi ei ollut isompi kuin 80cm luokka :D
  Mageen näköstä menoa!

  Sitten jo asiasta kolmanteen, oletko tulossa Tampereen heppamessuille hyppäämään? Itse olen ehkä tulossa katsomaan taas messuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! :D :D Nonni!
   Kiitos! :)

   Ypäjällä on kuun lopussa karsintakilpailut, mutta en tiedä vielä haenko kilpailuun olosuhteiden vuoksi. Lisäksi Bellan muutto ja kilpailut tulevat niin äkkiä, että pitää katsoa tilannetta :)

   Poista
 4. Mun silmiin toi ei näyttäny ollenkaan pahalta, ja niinhän sitä sanotaan että lampaasta ei saa kilpahevosta :) Ootte kyllä kehittyny paljon ratsukkona! Mulla oli viimesin valmennus just sunnuntaina ja me treenattiin tällä kertaa kaarevia linjoja ja kontrollia. Tuli muuten mieleen, että ootko ajatellu tulla toukokuussa hyppäämään korpparin kansallisiin? Olis kiva päästä näkemään teitä ihan livenä, kun viimeks näin sut hyppäämässä Batella vuoden 2013 spring tourissa :)
  juulijaponit.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Nonni! Näillä näkymin olen tulossa, mikäli siellä on junioriluokkia. (:

   Poista
 5. Olipas taas kiva postaus!:) Tää on aina kiva ku sulla on melkeinpä joka postauksessa videoita! Siitä suuri plussa!;) Ja niinku aina, upeeta menoo!:)

  VastaaPoista
 6. Olipas Bellassa vauhtia :D sun ratsastusta ei voi muuta kuin ihailla, en vieläkään ymmärrä miten voi ratsastaa noin hyvin! :):D no, ehkä määkin opin joskus ratsastamaan ;) teet tosi kivoja postauksia ja videot on aina iso plussa!

  VastaaPoista