13.2.2015

EKA KERTA


Heippa!  Toivottavasti kaikkien viikko on alkanut hyvin! Täällä on ihanan keväinen olo, kun lämpötila on kohonnut yli 10 asteen ja aurinko paistaa!  Tänään on myös perjantai 13. päivä... En edes kehtaa myöntää mitä noloa on tapahtunut, kas kummaa juuri tälläisena päivänä! :D

Minulla oli keskiviikkona Mian valmennus, missä tarkoituksena oli hypätä rataa.  Jo kävellessäni alkukäyntejä ja verkkaraveilla Bella tuntui todella pörheältä ja oli aivan liekeissä, kun muut hyppäsivät.  Sain tamman kuitenkin tunnin alkuun todella rennoksi ja hyväksi, mistä Miakin mainitsi positiivista.
Ravissa ratsastettiin ensin ympyrällä ilman puomeja eteen keventäen ja koottiin harjoitusravissa. Väliin tehtiin myös siirtymisiä ravista käyntiin.  Bella oli todella rento, sillä yleensä se on jo sileänkin verryttelyssä villihkö.   Otimme ympyrälle mukaan puomit ja toisella puoliskolla tehtiin temmonvaihteluita.   Samaa liikaa toistamatta, Bella oli oikein hyvä ratsastaa.
Laukassa ratsastimme ensin ympyrän ulkopuolella eteen ja kiinni. Kun puomit oli mukana, temmonvaihtelut jatkuivat samaan tapaan.   

Tämä kuva löytyy blogin instagramista. Jos et vielä seuraa meitä, mene halutessasi  @rosannenhevoselamaa
Kouluosuuden jälkeen aloitimme pienet verryttelyhypyt.  Tulimme ensin puomit ja jatkoimme Bellan mielestä pelottavalle pystylle, mistä ylin puomi oli vinossa.  Ensimmäinen kerta oli aika huvittava, kun minä kiljasin XD
Tulimme muutaman kerran näin, kunnes otimme harjoitukseen myös okserin.   Videolta ei näy, mutta Bella teki verryttelyhypyille aika voimakkaat hypyt, minkä jälkeen laittoi päänsä alas ja riehui.. siinä oli aika vaikea pysyä.
Se, miksi kavaletin puomi tippui ensimmäisellä kerralla johtui siitä, että jouduin pitämään Bellaa kaarteen läpi, enkä päässyt rentoutumaan esteelle. Tästä on myös haittaa esteradalla, joten minun täytyy oppia ottamaan kerran kunnolla kiinni ja sitten rentoutua. :)


Hyvä tuntuma läpi hypyn, ei purista polvella eikä mene ylävartalolla liikaa mukaan sekä hevonen on paketissa.
Sitten tulin pienen verryttelyradan. Rata oli aika simppeli, mutta ongelmia koitti Bellan vauhti. Se ei missään nimessä näytä kovalta, mutta siinä .on ihan kauhea pitäminen Bella tekee myös sen (näkyy toisella radalla siniseltä okserilta kaarre siniselle pystylle) , että se leikkii olevansa uusintaradalla ja hilautuu kohti tolppaa valmiina heti kääntymään.   En valita, tästä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa, kunhan minä pidän huolen tulla keskelle.

Toinenkaan rata ei ollut mitenkään korkeuksissaan, mutta Bella oli jo huomattavasti helpompi pitää käsissä.  Tulin vielä kolme estettä hiukan isompana ja lopetimme.

Mia kehui Bellan nyt hyppäävän paremmin kuin pitkään pitkään aikaan! Hän kehui myös Bellan avaavan takaa todella hyvin.   Positiivista palautettakin on kiva saada!


Kaappasin kameran videolta muutaman kuvan, joten älkää keskittykö laatuun. Jokainen varmasti tietää, että kun kameralta pysäyttää vauhdista kuvan, se ei ole tarkka.. :D

"Bella avaa takaa nyt todella hyvin"
Sarjan A-osalla tarpeeksi pystyssä. Kaulalla makaaminen saattaa aiheuttaa ohimenon.


KOMMENTTI KOMMENTISTA, LINKKAATHAN BLOGISI!
                                                                   
MITÄ MIELTÄ OLIT?
OLETKO SINÄ PÄÄSSYT JO HYPPÄÄMÄÄN RATAA TÄNÄ VUONNA?
                                                                                                                      

3 kommenttia :

  1. Wow! Meette ihan superisti :) ♥

    VastaaPoista
  2. Teidän menoa on niin kiva seurata :) Ootte tosi ihana pari.
    elamaataallapain.blogspot.fi

    VastaaPoista