7.2.2015

PITKÄSTÄ AIKAA

... pääsimme hyppäämään!

Keskiviikkona minulla oli Mian estevalmennus. Minulla on nyt kaksi valmennuspostausta rästissä, mutta kiroitan nyt tämän uusimman ensin. :)  

Valmennus aloitettiin puomeilla. Puomin jälkeen käännyttiin voltille ja väistettiin hiukan takaosaa ulos ja suoristettiin toiselle voltille.   Tehtävän toisella, "tyhjällä" puolella ratsastettiin eteen. 
Tehtävä onnistui aika hyvin, mutta huomautusta sain jaloistani; ne olivat turhan edessä. 

Seuraavaksi tulimme suoralla linjalla siksakissa olevia puomeja niin, että jokaiseen väliiin mahtui kaksi askelta.  Tässä piti mennä siis aivan keskeltä keskelle. 
Tätä samaa harjoitusta tehtiin myös laukassa.  Bella oli aika villi jo tässä vaiheessa, joten vaihdoin kannukset niin alas kuin vain sai. 
Laukassa jokainen väli on innariväli ja tässäkin oli tärkeää, että puomit ratsastettiin keskeltä. 

Seuraavaksi jäimme ympyrälle ja laukkasimme pienten innareiden yli. Myöhemmin lisättiin myös pieni laine mukaan, joka oli Bellan mielestä tosi hauska.. :D   Bella myös kolautti kerran kavaletin puomin alas ja sai raivarin... :D

Bella oli siis todella villi.   En voinut enää pitää käsiä ylhäällä tai alhaalla, sillä minusta tuntui että mikään ei auta.  
Ympyräharjoituksen jälkeen lisäsimme muutaman okserin tehtävään.  Tämä oli ensimmäisellä kerralla katastrofi, sillä kaikki keskittymiseni meni siihen, että emme menisi lujaa.   Tämän jälkeen minun piti jäädä työskentelemään laukassa niin kauan, kunnes muut tuntilaiset olivat hypänneet oman kierroksensa.
Tulin toisen kerran ja se sujui jo paremmin.  Bella oli hiukan rauhallisempi.   Sarjalle oli tosi vaikea tulla, sillä tein liian pitkän tien A-osalle ja se tippui. 


Viimeisestä tehtävästä oli jätetty kavaletit pois. Bella oli jo paljon paljon rauhallisempi ja parempi ratsastaa. Olin todella tyytyväinen valmennukseen!! ♥

ONKO SINULLA OLLUT JO VALMENNUKSIA?
kommentti kommentista!! Linkkaathan blogisi :)7 kommenttia :

 1. Hienosti menitte vaikka Bellassa on paljon haastetta. :) ! Miten musta näyttää ja tuntuu , että mulla on ihan saman tyylinen tamma niin luonteeltaan kuin ulkonäöltä :D !

  VastaaPoista
 2. Hienosti meette! :) Meillä on ollut valmennuksia väh 1 viikossa, kouluvalmennuksia kyllä :D
  http://ratsastuskouluoppilaantarinat.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Tämä oli kiva postaus. Videoita on paljon kivempi katsoa kun opetus kuuluu:) Kivasti näytti menevän !

  VastaaPoista
 4. Upeesti meettä! :) Itelle tuli tuossa tammikuun puolessa välissä kauan etsitty ylläpitoponi. Valkoisa ei olla vielä päästy käymään, ku pitäisi lastaamista treenata lisää. Mutta tuo ongelma on onneksi helppo korjata :)

  http://lifeconfirms.blogspot.fi

  VastaaPoista