1.2.2015

Tavoitteet vuodelle 2015


Tavoitteista emme ole jutelleet vielä Mian kanssa, mutta ne ovat jo aika lailla selvät.  Mitä kilpailuihin tulee, niin minun kannattaa nyt aloittaa kilpailuluvista.  Minä en ole niitä vielä muistanut hakea ja alkaa olla jo aikamoinen hoppu, jotta en jää ensimmäisistä kilpailuista välistä.
Minun pitää hakea kansainvälinen A -lisenssi, sillä tällä kaudella on tarkoituksena oikeiden kilpailujen tullessa lähteä myös ulkomaille kilpailemaan vaikeampia kansainvälisiä ratoja.

Viime kaudelta minulla on kuusi hylättyä tulosta Bellan kanssa. Niitä on siihen verrattuna todella vähän. Ensimmäisissä kilpailuissa ensimmäinen rata, toisissa kilpailuissa ensimmäinen rata, Hangossa tippumiseni vuoksi, Hyvinkäällä ja HIHSissä ensimmäisenä päivänä.  Kaikki paitsi HIHSin hylätty on tapahtunut silloin, kun vasta tutustuin tammaan ja en vielä osannut ratsastaa sillä. Samoin tamma kyllä kokeilikin minua.   Moni on sanonut, että tämä kausi on ollut Bellan että minun paras kausi, vaikka se on alkanut vasta puolesta välistä!

Loppuvaiheessa kautta en kilpaillut enää voittamisesta, vaan hyvistä puhtaista radoista ilman riskejä. Hyvistä ja riskittömistä radoista olemme napanneet joka kilpailusta vähintään sijoituksen. HIHSin voitto ei ollut suunniteltu. Edellisenä päivänä oli tullut hylätty ja minun ainoa tavoite oli päästä maaliin tuloksella kuin tuloksella.
Kauden aikana kävimme yhdeksät kilpailut ja rusetteja tuli reilusti yli kymmenen!


Tällä kaudella minun ei ole tarkotus käydä kilpailuja siellä ja vähän täällä vain sen perusteella, että siellä olisi kivat kisat. Nyt olemme uudella aaltopituudella.    Aion kiertää ainakin juniori GP:n ja junioricupin. Muita mahdollisia junioriluokkia aion myös käyttää, mutta GP ja junnucup ovat niitä, joiden perässä kuljemme.   130cm luokat ovat myös tarkoitus tehdä tutuksi. Tavoite on, että syksyllä 130cm tuntuu helpolta.

Kauteni saattaa jäädä hetkeksi aikaa kesällä katkonaiseksi erään syyn vuoksi, mitä uskallan paljastaa vasta lähempänä. ;)

Odotan aivan innoissani tulevaa kautta, sillä olemme nyt Bellan kanssa symbioosissa toisiimme. Bella luottaa minuun ja pitää minua turvanaan ja minä luotan Bellaan ja sen ratkaisuihin.  Sileällä Mia on saanut taiottua meidät uudelle tasolle. Bella kulkee nykyään paljon pyöreämmällä niskalla, vaikka tulisikin kompromissi   -tamma ei yleensä nosta kaulaansa piikkilangaksi.
Tällä "saavutuksella" ei sinänsä ole paljoa merkitystä minulle ulkonäöllisesti, vaan siten, että Bella alkaa rentoutua ja ymmärtää minun avut.           __________kilpailut__________

Mikäli saan nyt nopeasti lupa-asiat hoidettua  -on meidän tarkoitus aloittaa kilpailut Ypäjältä Artic Shown parista. Täällä käydään karsinnat Helsinki Horse Fairiin, mitkä ovat yhden tähden kansainväliset kilpailut.
Jos emme pääse edes Fairin, se ei ole minulle iso menetys. Kausi on vasta aluillaan ja minä tähtään nyt sarjoihin, en yksittäisiin kilpailuihin. :)

Toiset kilpailut ovat varmaankin taas Ypäjällä. Winter Showssa on karsintakilpailu Tampereen Hevoset Messuille.  Tänne olisi kiva päästä hyppäämään, sillä viime vuonna siellä oli kivat kisat. :)

Muista kilpailuista en osaa vielä sanoa tarkemmin, mutta niistä ilmoittelen aina lähempänä. :)
__________kilpailutaso__________

Kilpailutasot eivät ole enää alue ja kansallisia kilpailuja. Ne määritellään nykyään  numeroittain. 
Minun on tarkoitus lähteä kiertäämään Suomessa 3- tason kilpailuja. Eli se tarkoittaa kansallisia. Esimerkiksi Ypjän "kansalliset" kilpailut ovat tasoa kolme. 
Koulupuolella minulla on myös tekemistä. Minun on saatava käteni samalle tasolle. Etenkin vasen käsi on aina korkeammalla ja ranteesta kierossa. Tämä on ärsyttävää, sillä kierteellä oleva ranne tuntuu erilaiselta hevosen suuhun.  Sileältä siirrän "taidot" myös esteille. Istuntani on nyt todella suuri Ongelma  isolla oolla. 
En tiedä mistä alottaisin..  Istuntani estettä lähestyessä on helposti pieni takanoja. Samalla, kun pidätän Bellaa, nojaan taakse.  Eli käytännössä pidätän ja samalla tyrkkään lisää vauhtia. Bella varmasti valitsee kaasun pohjaan.  
Esteen päällä minun täytyy jatkossa olla todella hidas ja rauhallinen ylävartalon kanssa. En saa nousta ylös liian aikaisin, sillä muuten Bellakin tulee hypystä liian aikaisin alas.  Minun täytyy olla myös hypyn päällä enemmän jalustimilla, sillä Bella ei tykkää "kaulalla makaamisesta" yhtään.  Tamma kolauttaa kavaletillekin, jos menen liikaa hyppyyn mukaan.  
Istuntani myös esteen jälkeeen on hoidettava kuntoon. Minun täytyy opetella tulemaan "ylös" oikeassa vaiheessa, jotta olen heti valmiina tekemään ratkaisuja.  Bella on tosi liukas lähtemään esteen jälkeen. Se lähtee tavallaan alta kuin saippua käsistä.   Normaalisti minulla kestää liian kauan esteen jälkeen, ennen kuin olen itse valmis ja "tasapainossa hevosen kanssa".


__________blogini 2015__________

Blogini on mennyt nyt koko ajan alaspäin.  Joulusta lähti alamäki, joka on jatkunut nyt tänne tammikuun loppuun. Postauksia tammikuussa tuli alle kymmenen.  Intoni ei ole missään vaiheessa lopahtanut... aikani on.   Minulla on ollut tosi kova kiire ja aina kun on ollut aikaa, olen halunnut toteuttaa niitä asioita, joita en yleensä ole voinut tehdä.
Tästä lähtien on kuitenkin postauksia tulossa taas aktiivisesti. Minua ärsyttää ja harmittaa tällainen tauko, mutta ehkä se on tehnyt ihan hyvää?  Minulla on tosi paljon ideoita ja aionkin alkaa toteuttaa niitä. :)

kommentti kommentista!
_____Mitä tavoitteita sinulla on?_____

6 kommenttia :

 1. ei tässä oikein uskalla tavoitteita asettaa, kun on epävarmaa tuo hevosen kanssa työskentely.. tunneista ja valmennuksista ei takuita :/ kisoista ei tietoakaan :D mennään nyt vielä näin rauhassa ja edistytään omalla kentällä ja haetaan onnistumisia :)

  VastaaPoista
 2. Ois kiva jos pääsisitte Horse Fairillekkin, tsemppii :)!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulostaa :) Tsemppiä kauteen!
  Mun tavoitteita löytyy täältä :)

  VastaaPoista