2.2.2015

TAMMAPÄIVÄ


Moikka!  Viikonloppuna olin tuttuun tapaan asuntovaunulla koko perheen kanssa yötä. Lauantaina pänttäsin kokeisiin iltapäivään, minkä jälkeen lähdin ratsastamaan.  Minulla oli Bella ja Viima.

Ratsastin ensin Bellan.  Minulla ei ole ratsastuskuvia, mutta kerron kuulumiset nyt teksillä.  Bella on ollut nyt joka kerta, kun olen ratsastanut niin todella hyvä. Se kulkee tosi rennosti ja voin tehdä sen kanssa mitä tahansa!     Joka kerta, kun ratsastan, en ratsasta sitä vain ratsastamalla. Estehevosen on todella tärkeä saada liikkua rennosti ja rentoutua.  Liikutan Bellan siis rakentamalla sitä rennolla kaavalla.  

Aloitan käynnissä hakemalla hyvän pyöreän niskan ja saada Bellan hyvälle tuntumalle. Sitten aloitan keventelemään ympäri maneesia molempiin kierroksiin aina taivutellen sisään ja ulos.  Työskentelen poikkeuksetta aina harjoitusravissa. Olemme harjoitelleet Mian kanssa erityisesti sitä, että istun syvällä satulassa, painavasti.  Jään yleensä ympyrälle, missä väistätän takaosaa sisään- ja ulos toistaen tätä ehkä kymmenen kertaa molempiin suuntiin.  Se, miten saa parannettua tuntumaa: asetan sisälle, sisäpohje kiinni, levitän ulkokättä ulos ja tuen hiukan ulkojalalla. 
Laukassa ratsastan Bellaa eteen ja kiinni, asettelen sisään ja ulos sekä teen voltteja. Bella on oikeaan kierrokseen kuin unelma, mutta hankalampi vasempaan. Se ei halua tulla sisäohjalle läpi, mutta hetken työskentelyn jälkeen tamma alkaa kuitenkin myöntyä.

Hyppäsin myös muutaman toiston kaksi innarilinjaa, joista toinen pää oli maassa ja toinen ilmassa.  Bellasta tämä oli tosi jännää, kun esteet oli vinossa :D


Bellan jälkeen laitoin Viiman valmiiksi ja menin sen kanssa maneesiin. Ratsastin Viiman suurinpiirtein samalla tavalla kuin Bellan. Lopussa vain hölköteltiin loppuravit ja lähdin asuntovaunulle.
kommentti kommentista, muista linkata blogisi!
___Mikä oli mielestäsi paras kuva?___
___Mikä on sinun perus ratsastusrutiini, mitä teet aina ratsastaessasi?___


2 kommenttia :