18.10.2013

Anna-Julia Kontion ja Martin Fuchsin hevosten ratsastusta sekä muita

Pahoittelen näin alkuunsa, että täällä on niin hidas netti, että videoiden lataamiseen menee yli 2000minuuttia. Se on turhauttava aika ladata, joten ne jäävät nyt muutamaksi päiväksi pois. Toki HIHS -videopostausket tulevat! Ja toivon, että ymmärrätte ongelmani. Koneen netti on TODELLA hidas, ja olen ladannut yhtä kuvaa 15minuuttia... olen todella pahoillani tästä :/

Tänään oli ehkä upein päivä ikinä! Juuli kysyi minua ratsastamaan ensin Landliebsten. Lähdin ensin kävelemään laukkasuoralle, jossa ravasin puoleen väliin ja käännyin takasisin. Menin kentälle ja lähdin keventämään. Ihan sika upee tunne, alla 150-160cm hyppääjä! Landyn askellajit olivat voimakkaat ja lentävät. Kun lopetin, Juuli tuli ulos uuden hevosen kanssa ja kysyi, että haluaisinko ratsastaa myös tällä. Hevosen nimeä en tiedä, mutta joku Martinin aikaratsu se oli. Tämä hevonen oli pienempi kuin Landy. Kun lopetin tämän hevosen kanssa, lähdin laukkasuoralle kävelemään..kävelyn jälkeen palasin talliin ja autoin Martinia laittamaan hevosen pois. En voi vieläkään uskoa, että sain ratsastaa näillä hevosilla, WOW, Anna-Julia Kontion ja maailmanmestarin hevosten ratsastus! Sitten lähdin maneesiin katsomaan kun Juuli ratsastaa. Martin tulee luokseni ja kysyy, että voisinko ratsastaa myös viimeisen hevosen. Suostuin tottakai ja lähdin tämän hevosen kanssa maastoon.
Kaikilla hevosilla oli todella paljon voimaa askellaijeissa, sillä eiväthän ne muuten maailmancuppeja hyppäisi.
Landystä en saanut enään ladattua kuvaa, sillä kone temppuilee..


 

Minun oli tarkoitus pitää tänään yksi valmennus, mutta se ei onnistunutkaan. Hyppäsin siis Körmyllä rataa ja harjoittelin ensimmäisiin kilpailuihin. Kisat ovat seuratasolla ja hyppäämme pienimmän luokan, eli 80cm. Videoita minulla ei ole, sillä hevosenhoitaja Jenni kuvasi omalla puhelimellaan..
Aloitin verkkaamisen ravissa. Puomi ja kavaletti. Tätä tulin molemmista suunnista muutaman kerran. Sitten avustaja laittoi puomin metrin kauemmaksi ja tulin laukassa. Körmy tuntui todella mukavalta selkään. Seuraavaksi tulin pelkkänä kavalettina molemmista suunnista.
Sitten nostin oikean laukan ja hyppäsin ruskean pystyn yli. Se oli ensin 70cm ja sitten nostimme sen 80 senttiin. Verkkasin myös okserilla, joka laskettiin myös ensin 10 cm alaspäin ennenkuin aloitimme radan. Ensimmäinen este oli okseri, jonka alle laitoin "pelokkeeksi" pienen kaarihommelin. Noh, Körmy nyt ei kyttää mitään mutta oli vaikkapa koristeena. Toinen este oli okseri myös, jolta jatkettiin myös okserille. 3. okserilta käännettiin oikealle ja hypättiin ruskea pysty. Pystyn jälkeen oikeassa kierroksessa okseri-pysty sarja. Sarjalta käännyttiin vasemmalle ja viimeisenä esteenä oli vesi.
Körmy hyppäsi todella hyvin, vaikkakin tiputti ensimmäisellä radalla kaksi puomia. Tulin radan uudestaan. Se oli todella hyväja ihan kuin Körmy olisi hypännyt kauemminkin!
Toisella radalla Körmy otti 3. esteen alas, sillä menin liian kauan uralla, ja hevonen ei ollut 100% tasapainossa. Tulin uudestaan pienemmän radan, johon kuului esteet 6,3,4. Neljäs pysty nostettiin 90cm.
Körmy on kehittynyt todella paljon ja todella lyhyessä ajassa ja rakastaa hyppäämistä. Minulla on nyt uusi hyppykuolain, pessoa. Tätä pessoaa käytin myös Otolla ennen hypätessä. Tällä kuolaimella Körmy ei paina esteelle kädellä, ja saan esteiden välissä hyvin kontrollia. Körmyllä on myös hypätessä uudet suitset, meksikolaiset.

Sitten lähdin Jennin kanssa maastoon Hawalla. Hawan jälkeen lähdin laittamaan Bonaparten valmiiksi ja lähdin ratsastamaan. Kävelyn jälkeen otin ohjat käteen ja lähdin keventämään. Bate pelkäsi joka ikistä nurkkaa ja estettä...sen siitä saa kun ratsastaa päivän pihalla.. Muuten B tuntui todella miellyttävältä. Tulin puomi-kavaletti -tehtävän ravissa muutaman kerran. Sitten pelkkää kavalettia muutaman kerran. Bonaparte hyppäsi todella hyvällä tekniikalla(: Tulin myös veden. Ekoilla kerroilla Bate teki todella korkeat hypyt, sillä sitä jännitti. Tulin vettä muutaman kerran ja se sujui "kuin vettä vaan". Halusin vaikeuttaa estettä, joten vesimatto nostettiin puomin päälle! Tämä oli ehkä pelottavin este Bonapartelle ikinä, mitä on hypännyt! En käynyt näyttämässä estettä, joten ensimmäisellä kerralla B ei suostunut tulla lähellekkään estettä. Toisella kerralla sain jo lähemmäksi ja kolmannella yli. Kyllä tuli semmoinen hyppy että huhheijaa, lähti muuten pikkasen ylöspäin! Tulin tätä pelottavaa estettä toistaen ja vaihdellen kokoajan suuntaa..tein pelottavan esteeen tutuksi ja turvalliseksi. Hyvä, että sain Bonaparten yli, sillä ei olisi ollut yllätys, että ei olisi mennyt ollenkaan.
Bonaparten jälkeen ystäväni Oona jäi kahvioon 18.30 asti, jolloin lähti kotiin.
En saanut ratsastuksesta kuvia tai videoida, joten otin kuvat vain esteistä.

 Kun Mia, Hassan ja Pete tulivat hihsistä, kävin heidän juttusilla ja sainkin Mialta ilmaisen lipun huomiselle hihsiin!
______
HIHS 2013 aikataulu:
PERJANTAI
9:30 Lähtö MP:ltä
10:30-11.00 Helsingissä
Takasin tulosta en tiedä, mutta luultavasti 17-18 aikaan lähdetään.
Saa tulla moikkaamaan, ja olisi kiva jos moikataan ;)
LAUANTAI
8:30 lähtö Saralta
10:00 Helsingissä
-----> chilling
Tarkkaa aikataulua lähdöstä en tiedä, mutta luultavasti 18-19 välillä.

Ja vielä kerran, että saapi moikata :)

6 kommenttia :

 1. Harmi mä meen iltanäytökseen perjantaina mut vähän olis kiva ridaa anna-julian hevosella!

  VastaaPoista
 2. tässä on anna-julian blogi :) www.myworldin1.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikkakin Juulin blogia jo seurailen :)

   Poista
 3. Oivitsit, vähänkö oli varmaan siistiä ratsastaa Juulin ja Martinin hevosilla!!:o :)

  VastaaPoista