30.10.2013

Kahdet valmennukset.. #koulua ja esteitä#

Moikka! Olen todella pahoillani, että en ole kerennyt kirjoittaa blogia nyt vähään aikaan...minulla on ollut kokeita ja matkoilla en ole voinut kirjoitella. Tässä postauksessa tulee kumminkin kahden päivän valmennukset.Maanantaina minulla oli Kemppaisen kouluvalmennus, ja tiistaina Kari Nevalan estevalmennus. Pahoittelen myös, että laatu huonontui todella paljon, kun latasin ne youtubeen..

Maanantaina lähdimme suoraan koulusta ajamaan uusi asuntovaunu perässä kohti Hämeenlinnaa. Olimme perillä 17.10 ja kävelen rauhassa talliin. Sitten minulle tulee tieto, että valmennus alkaakin jo 20 minuutin kuluttua, eikä minulle ole tullut viestiä ajanmuutoksesta! Selvisin kuin selvisin muutaman henkilön avustuksella ajoissa valmennukseen. Ehkä en olisi, jos he eivät olisi auttaneet.
Aloitimme ensin käynnissä tekemällä kaarevia uria. En muista, oliko harjoitus sen niminen, mutta jossain kouluohjelmassa tämä kumminkin on. Sitten teimme samaa harjoitusta ravissa. Tämä sujui omasta mielestä ihan kohtalaisen hyvin. Kun tämä oli valmis, teimme saman harjoituksen, mutta vasta-asetuksessa. Asetus muutettiin siis toisin päin. Laukassa teimme toisessa päässä ympyrän isoa laukkaa, ja toisen pienen ympyrän/voltin lyhyessä laukassa.
Valmennuksen jälkeen Bate oli kaulastakin hikinen, vaikka hevonen on klipattu! Saipahan taas vahvistaa itseänsä, kyllä siitä vielä hyvä tulee:)

Tiistaina oli siis pitkästä aikaa Karin Nevalan estevalmennus. Aloitimme työskentelemään ensin käynnissä, jossa taivuttelin Bonapartea reilusti vasemmalle, sekä oikealle. Bate oli todella rennon oloinen. Tein myös takaosan väistöjä molempiin suuntiin, ennenkuin työskentelimme ravissa. Ravissa tein samat hommat kuin käynnissä. B oli todella rento ja mukava ratsastaa!
Lähdimme tulemaan ravissa kahta puomia, jossa yritimme saada hevoset ravaamaan ylöspäin. Tulimme ainakin neljä kertaa ja vaihdoimme suunnan ja sama homma. Laukassa väli pidennettiin, ja laukattiin ne
molemmista suunnista.
Hyppäämisen aloitimme kolmella in-and-out kavaleteilla, jonka jälkeen oli tarkoitus pysäyttää. Bate pelkäsi kulmaa, ja kuten videolta huomaa, oli työ saada se jäämään paikoilleen.
Pysähdyksen jälkeen nostimme laukan oikeaan ja tulimme oikeasta kierroksesta pienen pystyn. Pystyn jälkeen täytyi saada hevoset hyvin kuulolle, että pystyi kääntämään ensimmäisille innareille. Näiden jälkeen täytyi taas pysäyttää.
Bate hyppäsi muuten ihan hyvin, mutta nuo temppuilut olisi voinut jättää pois. Esteet olivat tosi pieniä, mutta siltikin riitti tekemistä tällä kerralla B:n kanssa..


Tein myös Batesta tuollaisen videon, sillä nyt oli sen verran aineksia, jotta onnistun! :D

6 kommenttia :

 1. Hyvä toi kommentti "hei älä tänne tuu tää on mun tontti " :D

  VastaaPoista
 2. "Hyvä toi kommentti "hei älä tänne tuu tää on mun tontti " :D" Todellakin oli :DDD

  VastaaPoista
 3. www.jonnajahepat.blogspot.fi

  Voisitteko tulla lukijoiksi mun blogiin, tuun teidän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn katsomassa blogisi huomenna niin liityn aika varmasti (:

   Poista