16.10.2013

Ratsastelua

Moikka!
Tänään päätin ratsastaa hevoset aamusta, että minulle jäisi sitten aikaa enemmän iltäpäivällä. Teen jatkossa tällä periaatteella, sillä on koko päivä aikaa touhuta. (tosin minulla lukea kokeisiin)
Ensimmäisenä minulla oli vuorossa Körmy. Laitoin hevosen tuttuun tapaan pesukarsinassa valmiiksi ja lähdin ratsastamaan. Juuli hyppäsi maneesissa, joten minun täytyi mennä ulos. Ulkona oli todella hieno sää, vaikkakin hiukan kylmä.
Alkuköpöttelyt tein laukkasuoralla ja sitten palasin kentälle. Hain Körmyltä tasaista tuntumaa. Lähdin ravaamaan. Ravissa Körmy tuntui todella hyvältä, ainoana pikkuvikana oli se, että tänään jouduin pyytämään hevosta koko ajan eteen. Körmy ei ollut hidas, mutta tykkään, että hevonen kulkee reippaasti. Ravasin molempiin suuntiin, tein ympyröitä, voltteja ja pohkeenväistöjä. Nostin laukan. Laukkasin ensin vasemmassa kierroksessa ympäri kenttää, laukkasin diagonaalia pitkin ja vaihdoin laukan. Körmy osaa siis nyt vaihtaa puhtaasti laukanvaihdot. Oikeassa kierroksessa laukkasin myös kevyessä istunnassa, laukkasin diagonaalille ja vaihdoin laukan vasempaan. Istuin alas satulaan.
Työstin laukkaa ensin ympyrällä. Körmy punki sisäpohjetta vasten, joten käänsin niin pienelle voltille kuin pystyin. Jos joku miettii, että miksi ---> hevosen on pakko ottaa tasapaino ja ryhdistäytyä, ettei jalat ole pian solmussa.
Vaihdoin suuntaa. Oikeaan Körmy on helpompi, joten laukassa ei ollut mitään ongelmaa. Otin raviin ja kevensin ympyrällä pyöreälle kaulalle. Istuin harjoitusraviin ja ympyrän toisella puoliskolla työnsin takapäätä sisälle ja toisella puoliskolla ravasin eteen. Toistin tätä muutaman kerran, kauempaa en, sillä Körmy teki kaiken niinkuin pitikin.
Ravasin hevosen pois ja kävelin. Käyntien aikana juttelin Martinin kanssa. (aika magee ratsastaa nuorten maailmanmestarin kanssa ;)

Körmyn jälkeen hain Bonaparten sisälle ja laitoin sen valmiiksi ja lähdin kentälle. Bate tuntui todella hyvältä! Ravasin reilun ajan ja sitten nostin laukan. Laukkasin ensin kevyessä istunnassa, vaihdoin laukan ja toistin saman toiseen suuntaan. Vasemmasta kierroksesta laukkasin diagonaalia pitkin vaihtamatta laukkaa ja tein ympyrän päätyyn. Laukkasin diagonaalille oikeassa kierroksessa ja vaihdoin laukan oikeaan ja jatkoin vastalaukkaa vasemmassa kierroksessa. Tein ympyrän, joka oli pienempi kuin ensimmäinen. Tulin harjoitusta muutaman kerran ja sain aika pienen ympyrän tehtyä. Ravasin hevosen eteen ja alas, lopetin. Lähdin kävelemään loppukävelyt laukkasuoralle..
Tallissa hoidin hevoseni pois ja odottelin Oonaa.
Oona laittoi Icaruksen kuntoon, sillä välillä kun minä sähläsin kamojeni kanssa. Ikke tuntui ihan shettikseltä hevosen jälkeen! Hetken tutustuin ponin ratsastustyyliin ja lähdin ravaamaan. En osannut ratsastaa ponia en sitten yhtään! Ponilla piti pitää kevyempi päivä, joten tein vain ihan perusjuttuja.
Poni tuntui hyvin ratsastetulta ja se on todella hieno! :)
Icaruksen jälkeen lähdin laittamaan Hawan kuntoon. Kävelin Hawan kanssa n. 15 minuuttia ja aloin työskentelemään ensin käynnissä. Siirryin raviin, tein isoja ympyröitä ja vaihtelin suuntaa. Hawa toimi hyvin, niinkuin aina(: Työskentelin vielä n. 20minuuttia ja lopetin. Ratsastin Hawan siis maneesissa. Tallissa laitoin hevosen pois, annoin sokeripalan ja laitoin karsinaan.

Hevosten jälkeen tulin kahvioon ja luin kokeisiin pari tuntia. Sitten avasin tietokoneen ja tein videot.
Harmikseni tietysti youtube lataa videoita taas 2000minuuttia, joten videot tulevat blogiin vasta huomenna... :(

2 kommenttia :