14.10.2013

Körmyn ratsastusta, kuvaillua ja Anna-Julia Kontion valmennus!

Moikka!
Aamulla heräsin klo 9 aikaan ja maneesissa olikin alkanut jo puoli seitsemän Hattel Horse hyppäämään. Söin, luin kokeisiin ja sitten Oona tulikin. Lähdimme hakemaan Körmyä. Ulkona oli pakkasta, joten onneksi hevosella oli kaksi loimea päällä. Kun Körmy oli valmis, laitoin pari vilttiä ja lähdin kentälle. Körmy oli mukavan tuntuinen käynnissä, joten lähdin ravailemaan kevyessä ravissa. Ravasin ensin aika paljon eteen, ennen kuin aloin hiukan kokoomaan. Menin ravissa eteen, ravissa kokoon jne. Sitten pitkillä sivuilla väistätin takaosaa sisälle, molemmissa kierroksissa. Nostin laukan. Laukkasin ensin kevyessä istunnassa rullaten laukkaa eteen. Istuin alas ja kokosin. Siirryin raviin. Jotta takapää vahvistuisi, ja Körmy pystyisi ponnistaa myös läheltä estettä, tulin neljää ravipuomia aina suuntaa vaihtaen. Pitkillä sivuilla väistätin takaosaa sisälle. Kun tulin muutaman kerran ravissa, nostin laukan ja tulin in and out -väleillä. Aluksi pidin pitkät välit, sillä Körmyllä on todella pitkä laukka.
Seuraavaksi Oona nosti kaksi keskimmäistä puomia hiukan ilmaan. Harjoitus onnistui mielestäni todella hyvin. Viimeiseksi tulin puomi-2,5m-okseri-2,5m-puomi. Körmy tuli siis innari välillä tämän. "Pelokkeeksi" laitoin viltin. Körmy on todella mukava ja miellyttävä ratsastaa. Sen kanssa on todella ihana tehdä yhteistyötä, kun herra aina yrittää! Mahti polle! ♥

 


Minun oli tarkoitus mennä myös Hawa, mutta valitettavasti aikaa ei enää ollut. Kävin Oonan kanssa syömässä makaroonia juustokastikkeessa ja sitten laitoimme kuvia koneelle. Juuli ja Martin olivat tunnin myöhässä. Klo 14 rupesimme rakentamaan rataa. Minulla oli kolmas tunti. Bonaparte oli verkassa todella mukavan oloinen. Tosin energiaa oli.
Aloitimme vasemmassa kierroksessa ympyrällä kevyessä ravissa ratsastaen eteen. Alussa sain ohjeeksi pitää kädet korkeammalla. (Täytyy nyt kiinnittäää huomiota jatkossa siihen, että ne kädet pysyvät oikealla paikalla.) Teimme temmonvaihteluita niin, että ratsastimme kevyessä ravissa eteen ja harjoitusravissa kiinni. Sitten vaihdoimme harjoitusravissa suunnan ja sama homma. Oikeassa kierroksessa huomautettavaa oli, että hevosen pään pitää asettua enemmän sisään.
Vaihdoimme kerran vielä suunnan ja nostimme vasemman laukan. Ratsastimme ensin eteen, sitten kokosimme, eteen, kokosimme....

Siirryimme toiselle ympyrälle, jossa oli 4 puomia jokaisella puoliskolla. Ravasimme kevyessä ravissa niiden yli. Ensin sisälaidassa ja sitten ulkolaidassa. Seuraavaksi teimme puomien ulkopuolella ympyrää, jonka kahden puomin kohdalla teimme voltin harjoitusravissa ja kokosimme niitä.
Nostin laukan ja minun oli tarkoitus laukata jokaisen puomin yli neljällä laukalla. Jokainen väli oli joko ulkolaitaa pitkin tai oikaisten. Välit eivät olleet siis tasaiset. Tämä harjoitus onnistui minulta ja Bonapartelta todella hyvin, sillä olemme harjoitelleet monia kertoja tätä. Tulimme myös kolmella laukalla. Samoin myös toisesta suunnasta, joka onnistui myös hyvin.

Seuraavaksi tulimme kavaletti-lyhyt kuusi laukkaa ja pieni pysty. Sitten laukattin uralle ja sieltä kapea lankku, jolta viisi askelta ensimmäiselle kaveletille. Näin päin harjoitus onnistui ensimmäisellä, mutta kun tulimme takaisin. Pystyltä ensimmäiselle kaveletille..tulin liian isosti sisään ja jouduin tulemaan viidellä laukalla. Vaihdoin suunnan ja tulin uudestaan rauhallisemmassa rytmissä ja ponnistuspaikka 5cm lähempää(:
Sitten tulimme vasemmasta kierroksesta lyhensivun keskellä pystyn, jolta kaarella neljä askelta ja toinen pysty. Sitten meille todella ahdas 7 laukkaa ja okseri kohti pelottavaa kulmaa.
Sitten tulimme takaisin. Okseri muutettiin pystyksi, sillä väärinpäin sitä ei tultu.

Viimeisenä tulimme radan:
Vasemmasta kierroksesta okseri, jolta 7 lyhyttä laukkaa kapealle lankulle. Sitten kulmaan ja vasemmalle okseri. Oikealle ja pysty. Sitten keskellä kenttää hiukan leikaten vesi. Vasemmalle, suoraan, 90asteinen kulma ja okseri. Sitten siltä vasemassa kierroksessa ensimmäinen okseri jolta käännyttiin oikealle ja yhden askeleen sarja.
Ensimmäinen rata oli säätöä. Yritin antaa tilaa esteille, mutta se ei onnistunut kun en saanut hevosta kokoon, joten tuli tököaskelia.
Toinen rata onnistui mielestäni tosi hyvin! :)
Valmennus kokonaisuudessaan ei ollut parasta, mutta ei aina kuulu mennä hyvin. Tyytyväinen olen, että Bonaparte ei kyttää esteitä enään niin paljon!


Kontio sanoi, että hevoseni on mukava ja kulkee todella kivasti, mutta pitää treenata enemmän notkeutta ja takapäätä. Puhuimme tänään Mian kanssa, että kun tulee talvi ja hanki niin gramaanit niskaan ja hevosen pää ihan alas ja laukkaa hangessa! :)

3 kommenttia :

  1. tää oli tosi kiva postaus, tekstiä sopivasti, samoin kuvia ! valmennusvideot on vaan vähän liian pitkiä, en melkee koskaa kato niitä alusta asti :D

    VastaaPoista
  2. Kiittti! Ja joo teen jatkossa vaikka verkan ja radat erikseen :)

    VastaaPoista