8.10.2013

Asiaa sekä Kemppaisen kouluvalmennuksesta!


Moikka kaikki ihanat 300 lukijaa! ♥ Kiitän ja kumarran!
Olen ollut todella huono nyt kirjoittamaan, sillä olen yrittänyt selviytyä koulun kokeista. Mínulla on nyt useampi asia, joten kaikki silmät tarkkana.

-Ajattelin julkaista huomenna lifestyle -blogini, sillä haluan kirjoitella ja kuvailla myös muutakin kuin nelivetoja. :) Käykääpäs sitten liittymässä lukijaksi, sillä kun liittyneitä on enemmän kuin muutama, teen heti erikoispostauksen.

-Käsityöopettaja Tarjalta kuulinkin, että blogistani tietää myös joku Säynätsalolainen ;) vinks ;) NICE!

-Samshield on myynnissä, HALPA! Jos jotain kiinnostaa, voi hän laittaa viestiä facebookissa. Jos facebookia ei ole, sposti on keksitty.

-Alan hyppäämään nyt ainakin alkuunsa kerran viikossa Körmyllä ja treenailen kisoihin :)
-------------------
Pahoittelen näin alkuunsa, että kuvat ovat aika huonolaatuisia, sillä otettu videolta :/
Minulla ja Batella oli eilen Kemppaisen kouluvalmennus. Opettaja on S-U-P-E-R hyvä ja opettaa esteratsukoita kouluratsastuksessa. Hyvä, että siitä ei tehdä naama murtussa, eli toisinsanoen ei tehdä niin vakavalla periaatteella piruetteja tehden.
Tunnilla oli pakko laittaa hymy pyllyyn, sillä keskityttäväkin piti. (hymy pyllyyn sillä, että opettajalla löytyy laaja sanavarasto, good! :)
Aloitimme oikeassa kierroksessa tehden lyhyille- ja pitkillesivuille voltit. (tarkoituksella minulla piti olla pitkät ohjat lampaankarvaan asti) Volteilla myös opettajan käskystä ulko-ohja "heitettiin pois". Baten pää ei pysynyt kauhen tasaisena, eikä myöskään ollut peräänannossa, mutta sillä ei niinkään väliä. Oikea kierros ratsastettavana minulle oli helpompi (raviin), vasen haastavampi. Teimme myös kolmikaarista, sillä periaatteella, että asetus vaihdettiin jäljessä.


Laukassa ratsastimme lyhyilläsivuilla voltit ja sitten pitkilläsivuilla  eteen ja takaosaa sisälle.
(Äitini ei kuvannut koko ajan, sillä halusi kuunnella tarkkaan opettajaa)
Oikea laukka on ollut aina heikompi, joten se oli vaikeampaa kuin vasemmassa kierroksessa. Jos huomaatte, että laukka saisi olla asteen verran tehokkaampaa? Volteilla minun täytyi taivuttaa hevonen rungosta pyöreäksi.


Viimeiseksi tulin oikeassa kierroksessa "ympyrällä".
Okei, ei sitä voi sanoa ympyräksi...Noh,
salmiakin muotoisella kuviolla. Neljä suoraa sivua, kulma, suoraan, kulma jne...
Yhdellä sivuista taivutettiin ulospäin. Laukka piti säilyttää koko ajan samana, myös ulospäin  taivuttaessa.
Olen tyytyväinen valmennukseen, sillä sain Baten toimimaan ihan suhteellisen hyvin, sekä opettaja oli superhyvä!

Palautteeksi sain harjoitella sitä, että hevonen kävelee, ravaa ja laukkaa koko ajan eteen ja rytmissä. Silloin Bate ei kerkiä kikkailla mitään.
Plussaa sain: olen opettajan mukaan nöyrä, rauhallinen, en ole angstaileva teine (XD), kuuntelen opetusta ja vaikka Bonaparte on haastava, niin tuon hevosen jälkeen menen millä hevosella tahansa.

Nyt jos olette miettineen, että miksi ostin noin haastavan hevosen niiin vastauksen kuulitte muutama sekunti sitten. Tuohon pyrin. Suokin jälkeen ratsastukseni oli metsässä ja syvällä siellä. Baten avulla olen oppinut ratsastamaan, enkä suhteilla.
KOMMENTTIA?? :) -----
MP:lle menen koko syyslomaksi taas asustelemaan itsekseni. Sieltä tulee joka päivä postauksia! :)

2 kommenttia :