13.10.2013

MyDay video ja Salon kilpailut.

Salossa oli tänään siis kilpailut. Vaikka niin superhyvin ei mennyt, olen silti tyytyväinen. Aina opin kilpailuista jotain uutta ja saan hevoselle sekä minulle rutiinia.
_____
Tänään minulla oli herätys klo 6.00. Söin puuroa ja kävin vielä tunniksi nukkumaan. Sitten heitettiin kamat autoon ja lähdettiin ajamaan tallille. Tallilla olimme 8:15 ja suunnitelmana oli lähteä klo 9.00. Isä kävelytti Bonapartea ja minä vedin kisakaapin koppiin.Matkalla tietenkin sotkin suklaalla housuni ja siellä paikassa missä vähiten toivoin sen olevan...siellä se oli..XD  Ajoimme n. puolitoista tuntia ja olimme perillä. Paikka näytti mukavalta, mutta oli todella kylmä´, joten kävin laittamassa monta takkia päälle. Kävin näyttämässä passin ja varmistin lähtöni. Sitten kävin moikkaamassa ponityttöjä ja lähdin kävelemään rataa. Rata oli todella helppo. Kaikki tehtävät tuntuivat helpoilta. Luokka oli siis minun verkkaluokkani: 100cm. Verkkaan menin 7 ennen ja lähdin hyppäämään heti. Ravasin ja työskentelin vastapäätä olevalla alueella. Hypyt onnistuivat kaikki ja lähdin valmistautumaan. Kävin kiertämässä esteiden edessä ja takana, sillä Bonaparten ei tarvitse sitten radalla jännittää, vaan keskittyä hyppyyn. Radalle lähtiessä aloitin mielestäni hyvässä rytmissä. 3 esteelle oli minulta tyhmä ratsastus, sillä olisi pitänyt vain antaa mennä, eikä nyppiä. Onneksi rentoutin käteni ennen estettä.
4-5 esteiden väli oli minulle ja Batelle todella ahdas 5 laukkaa. Onneksi Mian rataharjoituksessa keresimme harjoitella vielä tuota. 8 A-B oli minulle ja hevoselle ahdas kaksi askelta, joten otin selvät pidätteet ennen tehtävää. Siitä sitten "kaarella" siniselle laineokserille. Tuloksena puhdas ratsastus, mutta aikaa en ratsastanut yhtään. Bonaparte ei saanut sen "adhd" -lääkkeitä, joten oli valmiiksi vähän pörö. Ajattelin vain, että kuhan pääsemme edes radalle ja tekemään suorituksen läpi.
Radan jälkeen laitoin Baten koppiin ja lähdin katsomaan luokan loppuun. Sitten saimme satulahuovat ja korvahuput, joilla edustimme joukkuettamme. Lähdimme esittelyyn. Esittelyn jälkeen Bonaparte meni koppin ja laitoin vasta, kun ponit olivat menneet.


tässäkin on todella kiva kuva! este ja ratsukko väriväriin ;)

Bate on hyvä koppiin menijä, sillä joskus se itse ilman sanomatta/omin lupinen sinne olisi kovasti menossa. Hyvä näin! B on todella hyvä matkustaja ja sen kanssa on kiva tehdä yhteistyötä myös ratsastaen (:

Seuraava luokka alkoi. Lähdin verkkaamaan. Bonapartella oli todella suuria ongelmia kävellä verkkakenttää kohti. Batesta huomaa, että se jännittää tuolla tavalla. Se hyppii ja pomppii ja on múkamas kuriton. Jos se ei tykkäisi, Bate voisi radalla tehdä saman jutun, mutta radalla se varmaankin sanoo, että "mä mitää jännitä, antaa palaa!"
Rata alkoi todella hyvin. Batella oli vielä enemmän virtaa, kuin edellisessä luokassa.. Pitäisikö se olla toistepäin? (xd) 6 este oli vesi, jolta jatkettiin kaksoissarjalle, joka tultiin yhdellä askeleella. Tiesin, että väli on meille ahdas. Otan liikaa pidätteitä ja paikka on pohjassa...tulee kielto. Sitten jatkoimme rataa viimeiselle okserille, jolloin lähden tyhmänä tuuppaamaan. Kielto.
Vaikka tiedän itse varsin hyvin, että Bonaparte kieltää, jos tuon tuuppaamalla, mutta näköjään se ei mene päähäni. Nyt seuraavissa kisoissa otan tavoitteeksi, että en nypi kertaakaan hevosta ja en tuuppaa!tässä mielestäni todella ihana kuva! :minä, bate ja tietty heppahoitajani iskä :)

Lähdimme kotiin hyvillä mielin, sillä oma moka, en osaa ratsastaa. Hevosta en syytä :) Ensi kerralla sitten paremmin!
Sara meidän tallilta sai puhtaan radan ja Häme sijoittui toiseksi!!! :)
Tässä video kooste: ________________
Huomenna minun ohjelmaani kuuluu kokeisiin lukua, kahden muun hevosen ratsastusta ja parhaista parhain asia: Anna-Julia Kontion ja Martin Fuchsin valmennus!!
Palaillaan huomenna!

2 kommenttia :

  1. Ihana kun takki ja hepan varusteet on sävy sävyyn (: Älyttömän kommea hevonen ja hienosti hyppää!

    VastaaPoista