31.8.2013

Ratsastusta, ratsastusta ja ratsastusta

Koulun jälkeen menin suoraan tallille ratsastamaan. Bonaparte oli jo alkuunsa (taas) mukavan tuntuinen, joten lähdin työstämään sitä ravissa. B on tullut tosi hyväksi ratsastaa. Laukka on parantunut viime ratsastus kerrasta huomattavasti ja oikea puolikin tuntuu mukavalta. Huomenna kun on vapaapäivä, niin ajattelin mennä vähän kavaletteja. (lauantaina=vp) Tulin pitkällä sivulla pitkällä lähestymisellä kavalettia vinoon (koska oli jumppalinjalla ja en jaksanut pienentää niitä sen vertaa ja ei ollut tarkoitus hypätä) Sitten tulin vasemmasta kierroksesta FWS -porttia (pystyä xd). Sain mukavia hyppyjä ja taas Bate käyttää enemmän selkäänsä kuin viimeksi! :)
Sitten tulin oikeasta kierroksesta ja ponnistuspaikkakin oli hyvä.
Eilen unohtui kirjoittaa blogi ja olin siis Lempäälässä Karin valmennuksessa. Kun kerroin hänelle että en saa oikeaa paikkaa oikeasta kierroksesta, se sanoi että ei ole olemassa "ponnistus paikkaa" vaan ponnistusalue. Kari näytti mikä on todella lähellä, mutta B pystyy vielä selviytymään siitä + liian kaukana. Ponnistuskohta on myös yksilöllinen...joku hevonen hyppää mielummin lähempää, kuin kauempaa. (mm bate)

Takaisin tähän päivään :D
Tulin portti (pysty) linjaa 6 laukalla, aika takaisin otettuna, jotta hypyt ovat paketissa ja se muistuu seuraavaan kertaan B:n mielessä, että ei rynnitä (:

Äiti lähti viemään mut ratsastuksen jälkeen Venlalle Kuhmoisiin! :3
Siellä lähdimme melkein heti ratsastamaan Sira, Venlan uusi tuttavuus :)
Venla meni ensin ja sitten minä sain myös kokeilla! :)
Sira oli mukava ratsataa, ainoastaan se, että ei saa ottaa kädellä yhtään sillä sitä on ratsastettu kuulemma kovan käden kanssa ja sen takia viskoo päätänsä välillä.
Ravissa pidin käden koko ajan paikallaan ja kun Sira alkoi viskomaan päätä, pidin kevyesti vain käden paikallaan ja pohkeesta eteen. Laukka on sillä todella hyvä plussa! :) Sillä on voimaa takapäässä ja laukka pyörii. Laukan saa lyhennettyä, mutta sitten ei ole enää voimaa hypätä.
Menin siis ristikkoa, jotta saan vähän tuntumaan huomiseen ratatreeniin.

Venla puhui että Sira ei oikein hyppää tai hyppää lötkösti, mutta kun ulkopohkeella vie eteenpäin koko ajan niin hypystä löytyi myös tekniikkaa! :)

Ratsastin Siran jälkeen myös Sipellä. Koko ero oli aika hauska, mutta ei vaikuttanut ratsastuksellisesti mitenkään. Alkuverkkasin ihan norm. ja sitten tulin 2 puomia puoliympyrällä, jossa välissä väistätin takapäätä hiukan ulos. Sipe on mukava kun tekee kaiken mitä pyytää!! :)
Laukassa tulin 4-7 laukkaan väliä.

Hyppäämisen aloitin 2 diagonaalilla. Sitten tuli jumppalinjaa puomi-puomi-puomi-1 laukka-okseri. Korkeutta oli 80-90cm?
Sipukalla on jännä hyppy, tai erilainen mikä esim Bonapartella. ;D
Kuvia ei juurikaan ole, sillä kamerasta loppui akku + alkoi olla pimeää.Venlan kuva lopussa :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti