18.8.2013

Viikonloppu + ratsastusta

Perjantaina ratsastin siis Bonaparten kevyesti ja sen jälkeen lähdin Suvi-Tuulille.
S-T oli jo ratsastanut, sillä Larilla oli raspaus. Illalla menimme sähläämään kentälle ja teimme jotain :D


Lauantaina minä opetin taas Suvi-Tuulia tekniikka harjoituksilla.
 
Pystyä tultiin aina harjoitusravissa. Tarkoituksena oli antaa hevosen tehdä TÄYSI työ =päättää paikka ja treenata selkälihaksia. Harjoitusta ei jätetty ratsastajalle liian helpoksi, sillä esteen jälkeen ravissa väistätettiin takaosaa ulos.
Larilla oli jo paljon parempi hyppy!
 
Sitten seuraava harjoitus:


Ensin aloitettiin oikeassa kierroksessa laukaten kavaletti, jolta reipas 4 laukkaa tai takaisin otettu 5. Lari tuli Suvi-Tuulen kanssa 4. Sitten 3 kavalettia in-and-out väleillä. Hieman lyhyellä, sillä tarkoitus oli saada lyhennettyä ja , että hevonen ottaa itseänsä ylös eikä vain mene eteen.

Tätä tultiin molemmista suunnista. Kyllästymiseen saakka toistettiin tätä, sillä halusin Larin menevän 100 % suorassa, Suvi-Tuulen suorassa, avut kohdallaan, paikat kohdallaan ja KAIKKI! :)

Viimeinen harjoitus:
 
Ja nyt ensimmäinen in-and-out väli, oli VIELÄ lyhyempi (tarkoituksella tietenkin) ja siitä sujuva 4 laukkaa ja okseri. Jotta harjoitus ei olisi ilman haastetta, lisäsimme sinne maton alle, suvi-tuulin takin puomin päälle ja 2 sankoa alle. Lari ei edes katsonut niitä! :)
 
 
Tänään Suvi-Tuuli oli aluekisoissa HillSidellä seuraluokan 70cm. Autoin verkassa, verkka sujui hyvin, kuten myös rata. PUHDAS, ja vielä rusetti päälle :)
 
Ratsastin Baten illalla. Aloitin työskentelemään käynnissä. Taivuttelin molempiin suunttin ja väistätin takapäätä sisään ja ulos. B ei ollut kauhean innokas, vapaapäivän jälkeen, joten lähdin ravissa hakemaan eteenpäin menevää ravia. Tein ravissa paljon taivutuksia, jotta kankeudet saadaan pois vapaapäivän jälkeen. Laukassa aloitin laukkaamaan rytmissä, jonka jälkeen lähdin työskentelemään hetkeksi ympyrälle. Tein temmonvaihteluita hitaasta nopeaan ja nopeasta hitaaseen. Sitten vaihdoin suunnan ja sama juttu.
Oikea laukka on hieman heikompi, joten laukkasin sitä oikein kunnolla, jumppasin ja työstin. Parani huimasti! :)
^^toi ei kuulu asiaan, mut awa ♥ 
Ratsastuksen jälkeen kävin kävelemässä maastossa ja pellolla. Sitten Bate pääsi suihkuun! :)


 
Muistakaas bannerikilpailu! Sovitaan, että kilpailu ratkeaa TÄMÄN VIIKON LAUANTAINA, ja VIIMEINEN ILMOTTAUTUMISPÄIVÄ ON PERJANTAINA 23.8
 
Käykää myös katsomassa kaverini Robertin ja hänen poninsa sivuja facebookissa! :)
https://www.facebook.com/mudcake02?fref=ts
 
Good night ♥
 

3 kommenttia :

  1. oot ihan sairaan kaunis ja hyvä ratsastaa!! suhun ois kiva tutustuu joskus :)

    VastaaPoista